در روزهای اخیر و همزمان با افزایش قیمت دلار در بازار آزاد کشورمان به بیش از ۶۱ هزار تومان، تحلیل و تفسیرهای مختلفی در مورد دلایل و محرک های این افزایش قیمت مطرح می شود.
کارشناسان اقتصادی با توجه به اثرگذاری رفتار درهم بر دلار، قیمت این اسکناس را صعودی پیشبینی میکنند. به اعتقاد آنها در هفته جاری، درهم سقف سالانه خود را تاچ کرد و اثرگذاری زیادی بر قیمت دلار گذاشت.
یکی از دلایل افزایش قیمت دلار در روزهای اخیر، سفرهای خارجی در انتهای سال و افزایش تقاضای ارز است که بانک مرکزی برای مدیریت بازار به سهمیه ارز را دو برابر کرده اما اثرات این اقدام چیست؟
همزمان با افت بیش از 3 هزار تومانی نرخ دلار غیر رسمی و رسیدن آن به حدود 55 هزار تومان، رئیس کل بانک مرکزی گفت کاهش نرخ ارز شروع شده و حتماً به قیمت سابق بر می گردد. فرزین همچنین از راه اندازی ابزار جدید در بازار ارز با عنوان بازار سلف ارز در آینده نزدیک خبر داد.
قیمت دلار در آخرین معاملات نقدی روز گذشته همچنان در محدوده روزهای قبل نوسان کرد و در نهایت در سطح 50 هزار و 350 تومان قرار گرفت. اکنون هفتههاست که قیمت دلار نتوانسته است کانال عوض کند و در مسیری خنثی به دام افتاده است.
قیمت دلار در پایان معاملات روز چهارشنبه روی قیمت 50 هزار و 300 تومان معامله شد. این در حالی بود که در ابتدای روز، افزایشیهای بازار به دنبال بالا بردن قیمت دلار در معاملات پشت خطی بودند. با این حال به نظر میرسد این بار هم زور سیاستگذار بر معاملهگران چربید و فرمان ارز را در دست گرفت.
مرز حمایتی مهم دلار هرات در کانال 49 هزار تومان، 49 هزار و 600 تومان است که پس از جنگ غزه نتوانسته از دست بدهد. این مرز حمایتی در مرز کانال 49 تا 50 هزار تومان، کف خط روند صعودی بلندمدت دلار است که معاملهگران تصور میکنند تا این سطح از دست نرود همچنان قیمت بر مدار صعود است.
قیمت دلار طی هفته گذشته در بیشتر روزها کاهشی بود. این افت قیمت را معاملهگران متاثر از سیگنالهای سیاسی که روانه بازار شد میدانستند. اما افزایش ۴۰۰ تومانی دیروز بازدهی دلار را مثبت کرد. با شروع دومین هفته مهر وضوح قیمت اسکناس دلار بیشتر میشود؟
همانطور که کارشناسان بازار ارز پیشبینی میکردند، قیمت دلار در آخرین روز معاملاتی هفته، در یک روند افزایشی وارد کانال 50 هزار تومانی شد. گفته میشود این رشد قیمت به دلیل افزایش تقاضای سفر در تعطیلات سه روزه فعلی و روزهای پایانی تابستان بوده است. اما ترفند بازارساز برای کاهش قیمت دلار چه خواهد بود؟
قیمت دلار با سیاست نهاد تصمیمگیر و به واسطه سیگنالهای سیاسی در بیشتر روزهای سه ماه گذشته در کانال ۴۹ هزار تومانی نوسان داشت. معاملهگران این بازار، اثر سیگنالهای ورودی به بازار ارز را خنثی و کمدوام میدانند.
بازار ارز تیرماه را هم رکودی آغاز کرده است. قیمت دلار مدتی است در کریدور 40 هزار تومانی قرار گرفته و نتوانسته مقاومت 50 هزار تومانی را بشکند. آیا قرار است اسکناس آمریکایی همچنان همین روند ساید و خنثی را طی کند؟
بازار ارز یک هفته است که دچار سرگیجه قیمتی شده و در محدوده معینی در حال رفت و برگشت است. برخی هم معتقدند کف قیمت دلار فعلا در محدوده 50 هزار تومان است و نوسان هزار تومانی دلار طبیعی است.
فعالان بازار ارز برای قیمت دلار در فروردینماه از تعبیر قفلشدگی استفاده میکردند. آنها امیدوارند جهت حرکت اسکناس آمریکایی در اردیبهشت وضوح بیشتری پیدا کند.
قیمت طلا امروز (پنجشنبه) از بالاترین سطح یک سال اخیر سقوط کرد زیرا دلار در آستانه گزارش حقوق و دستمزد غیرکشاورزی ایالاتمتحده تقویت شد و سرمایهگذاران مسیر سیاست پولی فدرال رزرو را بررسی میکنند.
رییس اسبق سازمان بورس معتقد است متغیر سیاست مهمترین عامل موثر بر قیمت ارز است و با توجه به مبهم بودن روند مذاکرات هستهای، نمیتوان آینده قیمت دلار را پیشبینی کرد اما میتوان گفت که روند قیمت دلار در سال جاری افزایشی است اما شدت و ضعف این افزایش، وابسته به مسائل سیاسی و تحریمهاست.
کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در گزارشی از دلایل تنش ارزی اخیر، از برآورد خروج ۱۰میلیارد دلار ارز بهصورت اسکناس و حواله با اتکا به فرایندهای رسمی و پرداخت ۳میلیارد دلار در قالب سهمیه ۲۰۰۰دلاری در ۹ماهه امسال خبر داد.